Agent Carter – The Blitzkrieg Button

Howard Stark returnerer i fjerde episode av sesong en. Noe som kompliserer Peggy Carters forhold til Edwin Jarvis.

Agent_Carter_The_Blitzkrieg_Button

I Time and Tide kjempet Peggy Carter (Hayley Atwell) for den lille respekten hun hadde blant sine medarbeidere. Uansett hva hun gjorde var det ikke godt nok, og hun saboterer det til og med for å redde sin gode venn Edwin Jarvis (James D’Arcy) fra å havne i fengsel. Samarbeidet og vennskapet mellom disse to ble bedre og vi lærte til og med noe om Edwin i forrige episode. Ting viser seg ikke å bli særlig bedre for Peggy i The Blitzkrieg Button hvor Howard Stark (Dominic Cooper) er tilbake.

Forrige episode tok for seg respekten Peggy kjempet for og fortjente. The Blitzkrieg Button derimot tar for seg tilliten hun har til dem som er ment å være hennes nærmeste samarbeidspartnere. Selv om Peggy og Edwin var som perler på snor forrige episode, blir det likevel forringinger i deres vennskap på grunn av Howard. Tv-serier bruker alltid litt tid på å etablere interpersonale forhold skikkelig. Selv om tilliten går tilbake i The Blitzkrieg Button, tror jeg det er noe de må gjennom, selv om det virker som et steg tilbake.

Episodens hendelsesforløp

agent-carter-blitzrieg-button-doogan

Roger Dooley (Shea Whigham) drar i denne episoden til Tyskland for å snakke med oberst Ernst Mueller (Jack Conley) om hva som skjedde i Finnow, som visstnok linker Howard sammen med det som skjer i nåtid. Samtidig lar han Jack Thomspon (Chad Michael Murray) overta som sjef mens han er borte. Dette fører til noen interaksjoner mellom ham og Daniel Sousa (Enver Gjokaj) som opplyser oss litt om deres karakterer. Der gir også Jack tid til å kritisere Peggy mer, og fortelle henne igjen hvilken plass hun har i samfunnet. Jeg husker at sesong éns mannlige karakterer var ganske så sexistisk mot Peggy, men ikke at det var så mye fokus på det. Det er jo forståelig med tanke på hvilken tid de fremstiller, men må man se henne gjennomgå så mye sexisme for å vite hvordan kvinnene hadde det?

Når det gjelder Peggy må hun bryte seg inn i laben hos SSR (Strategic Scientific Reserve) for å få tak en oppfinnelse som Howard ikke kan la gå tapt. Dottie Underwood (Bridget Regan) får vist sitt ordentlige jeg, og jeg er like fascinert som sist. Denne episoden roer ned tempoet litt, men det gjør ingen ting da jeg tror serien trengte en slik episode tidlig i det første kapittelet. Peggy har ikke akkurat kunne sitte stille lenge nok til å ta en pustepause.

Hvem kan jeg stole på?

Confrontation

Howards inntreden, igjen, i serien og Peggys liv er ikke denne gang bare positivt. Han har lenge holdt noe skjult for henne, og det virker nesten som om han ikke stoler på henne. Noe som igjen fører til at hun mister tilliten til både ham og Edwin. Det siste synes jeg er hjerteskjærende med tanke på hvor langt de var kommet i sitt vennskap i forrige episode. Heldigvis kan jeg røpe så mye som at dette ikke vil vare lenge. Likevel kan jeg tenke meg at dette er en vanskelig pille å svelge, når hun sliter allerede med å få respekt for jobben hun gjør. Spesielt verst synes jeg dette er fra Edwins side, som ser hvordan hun sliter hver dag. Men jeg tror Edwin er så vant til å skjule ting for Howard at han ikke ser hva han gjør før det er for sent. Det er jo også derfor han er sint på Howard på slutten av episoden. Han skjønner det endelig her.

Howard blir en ganske stor plage for Peggy i denne episoden, da hun blir nødt til å gjemme ham i leiligheten sin. Hver gang hun kommer tilbake, finner hun ham i leiligheten til en av de andre kvinnene. Det at han er ettersøkt av SSR, gjør heller det ikke lettere for Peggy, som må gjøre alt grovarbeidet for å få tilbake de farligste oppfinnelsene til Howard. I denne episoden må hun risikere enda mer for å bytte ut en av dem med en falsk oppfinnelse. Heldigvis er ikke Peggy dum og åpner den for å se hva det er. Dette er først og fremst fordi Edwin gjennom hele episoden ikke har klart å holde skjult at Howard gjemmer på noe. Hver gang hun har snakket om det de skal finne klør han seg i øret. Da hun finner ut at Howard har oppbevart blod fra Steve Rogers (Chris Evan) blir hun forståelig nok sint. Dette viser jo at Howard ikke kan stole på henne. Er det fordi han tror at hun vil overreagere eller bli trist? Jeg trodde han stolte nok på henne til å vite at det ikke kom til å skje? Jeg mener, det er jo tross alt hun som gjør alt drittarbeidet for mannen som klarer å rote seg opp i det verste situasjoner.

tSB8tPs

Etterforskningen fortsetter

Som jeg nevnte tidligere i innlegget drar Roger for å snakke med obersten Ernst. Her kommer det frem at tyskerne ikke var delaktig i massakren. Jeg merker at jeg har skrevet lite om akkurat dette, men det er fordi det ikke kom skikkelig opp før nå. Men det er også fordi jeg ikke alltid fokuserer så mye fortellingen i sin helhet. Viktigere her dog, for å vise hva Roger foretar seg, siden han har en større rolle i denne episoden. Vi får også vite at Howards oppfinnelser ble brukt under massakren. Derfor blir ikke Roger og de andre mindre mistenksomme.

agent-carter-blitzrieg-button-ssr-daniel-sousa

På kontoret bruker Jack sin makt til å gi de andre jobber for å finne ut hva som skjer. Selvfølgelig overgir han lunsjordren til Peggy. Hans samtale med henne om henne plass i samfunnet kan se litt merkelig ut. Her sier han at han ikke skjønner at hun orker å dra på jobb dersom dette er dette som venter henne hver dag. Jack er kanskje ikke den mest sexistiske på jobb, men dersom han faktisk føler med henne, kan han ikke i sin kraft kjempe litt for henne da? Det ser jo ut som Roger respekterer han veldig, noen få velvalgte ord fra Jack kunne gjort susen. Men nei da, istedenfor ser han ned på henne og får ikke frem noen respekt for henne.

Avslutning

The Blitzkrieg Button er en enda en god episode, som utforsker forholdet mellom Peggy, Edwin og ikke minst Howard. Selv om Peggy er skuffet og føler hun ikke kan stole på Edwin fortsetter hun etterforskningen. Hun lærer kanskje ikke noe særlig mer om hva som skjer, men vi får se mer utvikling av karakterene. De sexistiske kompanjongene hennes får også mer plass i fortellingen. Gleder meg til å skrive om neste episode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.