Agent Carter – A Sin to Err

Ukens episode er full av drivkraft og Peggy Carter er ikke lengre trygg. Hennes samarbeid med Edwin Jarvis fortsetter, selv om hun fremdeles er såret.

I forrige episode fikk Peggy Carter (Hayley Atwell) virkelig slå seg løs, og endelig den respekten hun fortjente. Selvfølgelig er dette kortvarig, det er tross alt en tv-serie vi snakker om, og her trenges det dramatikk. I The Iron Ceiling lærte vi også endelig noe om Dottie Underwood (Bridget Regan), som har vært en av de mystiske karakterene frem til nå. I noen tilbakeblikk fikk vi se henne og andre jenter bli opplært til å bli drapskvinner. Etterforskningen gikk likeså videre og Daniel Sousa (Enver Gjokaj) fant tilknytninger til Peggy og saken. Hvordan vil dette utarte seg i denne A Sin to Err?

Når Peggy og Jack Thompson (Chad Michael Murray) var i Russland fikk de med seg en russisk psykiater, Doktor Ivchencko (Ralph Brown) som hadde blitt tatt til fange av den mystiske Leviathan. Vi får se en viss utvikling av dette og spesielt Dotties tilknytning til antagonisten. Selv om Roger Dooley (Shea Whigham) sendte Peggy av gårde til Russland sammen med Jack, betyr det dessverre ikke at han helt stoler på henne likevel. Peggy er spesielt gira på å komme nærmere i etterforskningen og nærmest krangler til seg retten til å etterforske en ledetråd. Det kan være lett å glemme hvor en stor sexistisk idiot Roger kan være, og han viser seg ikke å ha utviklet seg særlig.

Et skritt nærmere sannheten

a-sin-to-err-agent-carter-3

Edwin Jarvis (James D’Arcy) og Peggy begynner å samarbeide igjen. Det er godt å se at hun ikke magisk stoler på ham igjen (noen tv-serier hopper galant over intriger som om ingen ting har skjedd). Dette plotet trenger mer tid til å utvikle seg. Hun har likevel ikke et valg, og må samarbeid med ham, da han er den nærmeste tilknytningen til Howard Stark (Dominic Cooper) hun kommer.

Hun legger to og to sammen og finner ut at Ray Krzeminiski (Kyle Bornheimer) må ha blitt drept av en av kvinnene som ble opplært på militærleiren. Dette kan hun bekrefte på måten en av mennene til Dum Dum Dugan (Neal McDonough) ble drept på. Dette får henne til å mistenke at en av kvinnene som Howard har hatt med å gjøre må stå bak det. I en vittig scene hvor Edwin får smake deres vrede, flere av dem slår han med håndflaten, intervjuer hun flere kvinner og finner til slutt den rette. Men det er ikke før hun blir oppdaget av Daniel og vi får en eksplosiv scene i kafeen hvor Angie Martinelli (Lyndsy Fonseca) jobber. En nydelig scene hvor Peggy banker opp flere agenter fra SSR (Strategic Scientific Reserve), og ikke minst gleder det meg at flere av dem havnet på sykehuset.

Daniel er kjapp med å sjekke opplysningene han fant i forrige episode og besøker Sheldon McFee (Devin Ratray) som vi traff i episoden Bridge and Tunnel. Her ble Sheldon banket opp av Peggy før hun stakk av med Leet Brannis (James Frain) og en av oppfinnelsene til Howard. Daniel er ganske sikker i sin sak når han går til Roger og hele SSR prøver å få tak i henne. Ikke lett, da Peggy er ressurssterk og har flere venner enn de tror hun har. Dessverre må hun dra tilbake til rommet sitt for å hente Steve Rogers (Chris Evan) blod som hun har gjemt der. Heldigvis blir Angie mer inkludert her og viser seg som en veldig god venn for Peggy.

gallery_ustv-agent-carter-a-sin-to-err-5

Tidligere i episoden lærte vi at hun har vært å prøvespilt og fikk beskjed om at hun ikke kom til å lykkes som skuespiller. Hun bedyret til Peggy at hun hadde tenkt å søke sekretærskole som moren hennes ville at hun skulle gjøre. Men i en fantastisk scene holder hun skjult for Jack, Daniel og resten av agentene de har med seg, at Peggy gjemmer seg utenfor vinduet hennes. Hun slår til og med på en gråt som får Jack og Daniel til å bli ubekvemme. Jeg liker at Angie ikke bryr seg om at Peggy er en agent eller at hun gjemmer seg fra SSR. Jeg likte hennes inkludering i denne episoden, men nå når jeg ser sesong én igjen, skulle jeg så inderlig ønske at hun hadde en litt større rolle.

Peggy får motgang

Peggy og Dottie

På et eller annet tidspunkt måtte jo SSR lære om hva Peggy drev med. Derfor ender episoden med at Jack og Daniel klarer å fange Peggy. Det aksepterer jeg. Jeg kan også akseptere at Peggy må bli forhørt og tatt med inn til SSR på et tidspunkt. Dette ligger i kortene. Men det jeg sliter mest med er at Peggy tror hun kan unnslippe dem ved å gå ut av bygningen. Hun vet så inderlig at SSR ikke vil gi seg med en gang og vil ha utplassert agenter over hele bygget. Hun klarte å snike seg inn, men da var ikke SSR kommet på scenen, og finne beholderen med blodet til Steve. Og når vi ser henne stå utenfor vinduet til Angie er det ikke så veldig langt ned. Jeg ser ikke helt hvordan hun tror at hun skal klare å snike seg ut av bygget fylt av agenter. Jo hun klarte fint å banke opp fem-seks stykker i kafeen hvor Angie jobber, men da undervurderte de henne. Nå har Roger fått inn alle agentene for å finne henne.

Selvfølgelig kunne hun heller ikke vite at det var Dottie som var en av antagonistene. Ikke lenge etter hun forlater leiligheten til Angie blir hun overmannet av Dottie, med sin egen leppestift. Uheldigvis for Dottie kommer Jack og Daniel rett etterpå og arresterer henne. Men likevel synes jeg det er litt korttenkt av Peggy, og litt utenfor hennes etablerte rammer at hun ikke det minste ventet litt før hun gikk ut, eller i alle fall prøvde å komme seg vekk litt mer usett.

Før jeg avslutter, vil jeg snakke litt mer om Dottie. Hun får kanskje ikke så mye utvikling men vi får se henne i sitt riktige, men tillærte, element. Dottie er ekspert på å skifte rolle i øyeblikkets hete. Dette ser vi med hennes interaksjoner med Peggy på slutten, når hun skal innta et tannlegekontor på andre siden av gaten for SSR og ikke minst hvordan hun har holdt seg under radaren hele veien. Stemmen, ansiktsuttrykket og øyebruken er sublim fra Regan i disse instanser og spesielt når hun kommer inn på tannlegekontoret. Her møter hun også selvfølgelig på en sexistisk og slesk tannlege som prøver å hyre sekretærer til sitt kontor; men det virker mest som han er ute etter en kvinne å utnytte.

1

Det går ikke langt tid fra deres «intervju» begynner før han tar Dottie på låret. Et par sekunder etterpå er han død. Det er her vi får se hennes tilknytning til Leviathan. Hun tar ut snikskyteriflen og peker den på kontoret til Roger, hvor han prater med Ivchenko. Her kommuniserer de ved hjelp av lys fra riflen og at Ivchenko bruker håndbevegelser. Denne mannen viser seg også å være begavet og kan hypnotisere andre mennesker. Hvorvidt dette faktisk er Leviathan blir ikke sagt rett ut, men man er ikke langt fra sannheten om du tror det er han.

Avsluttende

Agent Carter begynner å bygge seg skikkelig opp mot en eksplosiv slutt på sesongen. Jeg synes sesongen generelt har vært flink til å utvikle karakterene og det som serieskaperne ønsker å fortelle. Det er ikke alt som faller på plass like godt i denne episoden. Men generelt er jeg fornøyd med de brikkene som blir plassert. Peggy og Edwin begynner å samarbeide igjen, selv om tilliten ikke er helt på plass igjen. De er fremdeles hjertet i serien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.