Agent Carter – SNAFU

I den nest siste episoden sitter Peggy Carter i klørne til SSR. Vil hun klare å overbevise dem om hennes uskyld?

cK0CulR

I episoden, A Sin to Err, ble Peggy Carter (Hayley Atwell) tatt inn til forhør hos SSR for noe vi vet at hun ikke har gjort. Hele sesongen har hun og Edwin Jarvis (James D’Arcy) jobbet i skyggen for å renvaske Howard Stark (Dominic Cooper), samtidig som at de prøvde å finne ut hvem den virkelige antagonisten var. Like lenge som Peggy har vært den mest begavede etterforskeren hos SSR (Strategic Scientific Reserve), har alle hennes medarbeidere vært nedlatende og oversett henne og hennes formidable evner. Dottie Underwood (Bridget Regan) fikk mer å gjøre i forrige episode og det ble avslørt at hun samarbeidet med doktor Ivchenko (Ralph Brown). Episoden SNAFU kompliserer alt du vet til nå og gir en god inngang til den siste episoden.

I episoden SNAFU får vi se Enver Gjokaj (Daniel Sousa), Jack Thompson (Chad Michael Murray) og Roger Dooley (Shea Whigham) forhøre henne. Selv i fangenskap fremviser Peggy sin ressurssterke side, og de klarer ikke å få noe ut av henne; ikke før hun ser at det er hennes eneste utvei. Edwin kommer også henne til unnsetning og deres vennskap blir solid igjen.

Episoden går også inn på Ivchenkos innflytelse over Roger, som har brygget de siste par episodene. Daniel er veldig aggressiv i sitt forhør av Peggy, og gir klare hint om at hun har bedratt ham. Vi aner nesten at dette har med hans forelske å gjøre. Jack derimot forholder seg roligere, og er ikke glad i tanken på å skade henne, da han vet Roger kommer til å gi han denne ordren før eller senere. Respekten som Peggy har opparbeidet seg hos SSR er nå borte. Men det er i løpet av denne episoden, og den neste, at hun forstår at hun ikke trenger medarbeidernes respekt for å være den hun er.

Mot slutten

agent-carter-snafu-2

Dette er nest siste episode av sesong én av Agent Carter og jeg gleder meg til å bli ferdig med dette prosjektet. Ikke minst for å begynne på et nytt, men også fordi da kan jeg skrive sesonganalyser av begge sesongene.

I denne episoden sitter Peggy litt fast, men viser seg å være minst like ressurssterk i en fanget situasjon. Hun klarer fint å spille mot alle de forskjellige forhørsteknikkene de slenger mot henne. Og spesielt Daniel lykkes ikke så veldig, da han er veldig aggressiv og klarer ikke helt å holde fatningen. Hele sesongen gjennom har vi skjønt at Daniel har hatt følelser for Peggy. Ikke minst i hans forsvar av henne i episoden Now is not the End er det helt klart at han tenker høyt om henne. Når han tror at Peggy er den som har stått bak alt hele sesongen faller hun ned fra pidestallen som Daniel har plassert henne på. Dette sitatet sier sitt:

«Jack Thompson: Something’s not right here. I saw what you did in Russia. What you did for that mission, what you did for me? You saved my life. This doesn’t add up. Peggy Carter: That’s because I had nothing to do with Krzeminski’s death or the theft of Howard Stark’s inventions. Daniel Sousa: «Theft»? Wow. He’s really got you wrapped around his finger, doesn’t he? I got to give it to him. He’s as good as they say. Peggy Carter: «As good as they say»? Daniel Sousa: He got in so deep, he scrambled your brain. Peggy Carter: Howard Stark has *never* scrambled my mind or any other part of me.»

bsDPFn8

Her fremviser Daniel veldig liten tiltro til Peggy. Jeg skjønner at Daniel skal være en slags motvekt mot Jacks forvirring, men gjennom hele forhørsprosessen er han direkte ufin. Det bare lukter veldig av en gutt som tror at hun skylder ham noe og så blir skuffet etterpå fordi hun ikke var som han trodde. Vi ser jo også at når hun forklarer hva som egentlig har foregått forandrer han plutselig mening igjen. En mann som helt klart styres av sine følelser for henne.

Vennskapet vinner
Peggys vennskap med Edwin har alltid vært dyrebart, og da han kommer henne til unnsetning med en falsk signatur er det nesten så hjertet smelter. Uheldigvis koster det Peggy jobben, selv om Roger og de andre muligens ikke tror at hun har gjort det. Som en siste sjanse velger Peggy å røpe alt som har skjedd for at de skal stole på henne. Du skjønner, hun ser Ivchneko kommunisere med Dottie med morsesignaler. Etter at Peggy forklarer alle hva som foregår, tar hun helt over styringen. Det er flott å se hvor smart og ressurssterk hun er og at hun klarer å bruke omgivelsene rundt seg så godt som hun gjør. Roger og de andre tror selvfølgelig ikke på henne med en gang, men det har de aldri gjort heller. Jack er faktisk kjappere ute å tro henne. Noe som har med episoden The Iron Ceiling, hvor hun redder hans skinn. Han har vanskelig for å tro at hun skulle redde ham for så vise seg å være den egentlige antagonisten. Det er også heldigvis ikke fordi han ikke tror en kvinne ikke kan være det. Mulig det er det begynte som, men jeg tror Jack er den som har fått mest respekt for henne.

Agent-Carter--Snafu

Gjennom sesongen har vennskapet til Peggy og Edwin hatt flere prøver. I de første episodene var Peggy redd for at han skulle bli skadet dersom han ble med ut i felten. Men hun innså til slutt at hun trenger sine allierte for å kunne finne frem i den sexistiske tidsalderen hun lever i. Så ble de begge uvenner etter at Edwin bedrar henne for sin sjef Howard. Han innser også den feilen før det er for sent, og blir sint på seg selv men mest Howard fordi han satte han i den situasjonen. Heldigvis hadde serieskaperne vett nok til å ikke reparere dette med en gang og Peggy fikk litt tid borte fra ham. Gjennom hele sesongen har Peggy også inspirert Edwin til nye eventyr, og hadde han ikke vært glad i henne hadde han nok aldri rekt ut en hånd som han gjør i denne episoden. Det gir henne tid til å finne på en annen plan, og den lykkes heldigvis.

Lurt av Leviathan

agent-carter_season-1_episode-7_snafu-6

Gjennom de siste episodene så har forholdet mellom Roger og Ivchenko utviklet seg. Noe som virket ekte til å begynne med, viste seg fort å være lureri fra antagonistens side. Dette gjør også at Roger er den som lider mest av dette og får ikke det endeliktet som han hadde forventet selv. Jeg liker at vi fikk vite mer om Roger mot slutten av livet hans. Vi får smådrypp i løpet av sesongen, som at han har kone og barn, og at han ikke akkurat er trofast mot henne. Dette gjør at han har sovet ofte på kontoret sitt, noe Ivchenko fort merker. Det er også mulig derfor det er så lett for han å komme inn i hans sinn.

Yauch (Alexander Carroll) fra forrige episode, ble ikke respektert av sine medkollegaer og ble derfor også et lett bytte for antagonisten. Samtidig ser vi at Roger stritter imot og er ikke helt fortapt. Ivchenko klarer likevel å lure Roger til å finne en av oppfinnelsene til Howard, og overtaler ham til slutt til å ta på seg en rustning som overoppheter seg. Det er den tredje mannen fra SSR som blir drept i løpet av sesongen. Jeg liker at produsentene har klart å menneskeliggjøre dem, selv om man aldri glemmer hvor sexistiske de er. Hadde de bare hørt på Peggy tidligere.

Siste gang
Og da er det bare en episode igjen og jeg har dekket hele serien til Agent Carter. Selvfølgelig dersom det kommer flere sesonger vil jeg også dekke det, men det tviler jeg på, da Atwell har skaffet seg en hovedrolle i en annen serie. Men det fortjener hun veldig og det er ikke akkurat mye hun kan gjøre når denne serien får så dårlige seertall som den gjør. Noe som er veldig uforståelig, da det er mye bra karakterskildringer her. Ikke like komplekst og altslukende som Jessica Jones, men likevel en bra serie som burde bli sett av flere. Dette er også en god episode, men bærer mer preg av å være den som skal lede inn mot avslutningen. Likevel sparer den ikke på kruttet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.