Om meg

Karakterblikk blir mitt verktøy for å få utløp for det jeg føler om karakterer, deres utvikling og problematiske kjønnsroller i film, tv og spill.

19026166830_67d6648131_oMitt navn er Stian Buhagen. Jeg er en 33 år, utdannet medieviter, som er over gjennomsnittet interessert i film, tv og videospill. Jeg er en lidenskapelig person som tenker, fundere og føler mye om det jeg interesserer meg for. Dette er en av grunnene til at jeg lagde denne nettsiden, og jeg ønsker å få utløp for mine kreative sider. I tillegg til at jeg kommer til å skrive mesteparten av artiklene vil det også være andre bidragsytere.

Min interesse for å skrive har vært i meg lenge, men jeg ildnet ikke skikkelig opp før jeg begynte i Samviten (studentmagasinet for det Samfunnsvitenskapelige fakultet) i 2011. Før dette hadde jeg en blogg hvor jeg eksperimenterte med flere skrivestiler. Sjekk den gjerne ut her. I tillegg til dette har jeg også skrevet for Filmfront.no og Moviepilot.com. Høsten 2014 begynte jeg å skrive på en lengre artikkel for nettsiden til sistnevnte. Jeg ønsket å undersøke kvinneroller i en rekke tv-serier. Som jeg beskriver i Hvorfor Karakterblikk?, har jeg lenge sett meg lei på hvordan kvinnekarakterene blir behandlet, gitt for lite skjermtid og brukt som plotverktøy. Dette ballet på seg etter hvert og det som i utgangspunktet skulle bli en enkel og grei artikkel, ble istedenfor et massivt skriv. Sakte men sikkert krøp en ide innpå meg: Jeg burde starte mitt eget nettsted. Min første tanke var at jeg kunne publisere det på Montages.no. Men etter å ha skrevet mer på artikkelen og andre lignende anmeldelser, fant jeg ut at jeg heller ville starte for meg selv. I januar i år oppstod ideen for fullt og Karakterblikk.no ble født. Opp i alt dette oppdaget jeg også at jeg var feminist. Jeg tror det har ligge i meg lenge, men jeg klarte aldri å formulere hva disse tankene var heller. Skriving blir derfor en terapi for meg, og noe jeg ønsker å dele med likesinnede og forhåpentligvis nye lesere også. Jeg har som sagt jobbet med dette ganske lenge, og jeg er glad for å endelig kunne presentere mitt nye prosjekt. Les, kommenter og kritiser, men husk karakterene trenger å bli sett på med respekt også.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.